Biblioteca "Onisifor Ghibu"

„Regina adevărată” de Erika Johansen

Foto Ghibu 10.10.2013 002Trecerea, un cataclism misterios, a făcut să piară cea mai mare parte a umanităţii, alături de tehnologia ultramodernă. Regresând în epoca feudală, dar aflându-se totodată undeva în viitor, supraviețuitorii o iau de la capăt pe un teritoriu nou, numit Tearling: un ținut sărăcit, prădat de propriii săi nobili şi de regatul Mortmesne, condus de Regina Roşie.

Singura speranţă a poporului îngenuncheat este moştenitoarea tronului, Kelsea Raleigh, o fată de 19 ani care nu cunoaşte decât lumea cărţilor şi, mai ales, istoria omenirii de dinainte de Trecere.

Călătoria viitoarei regine este începutul unei iniţieri dure, pe parcursul căreia înfruntă moartea sub diferite chipuri și îşi descoperă darul clarviziunii.

Foto Ghibu 10.10.2013 004Maria: „Kelsea este diferită de majoritatea prinţeselor sau moştenitoarelor de sânge regal pe care le-am întâlnit în seriile citite. Este conştientă de defectele ei, se ruşinează de aspectul ei banal şi de trupul uşor plinuţ, însă asta nu înseamnă că nu are diferite haruri şi aptitudini: iubeşte cărţile, are o colecţie impresionantă de 2000 de volume, printre puţinele salvate după Trecere, îi plac drumeţiile în pădure, ştie să pună capcane şi să mânuiască un cuţit, dar aceste talente nu îi vor fi de folos când un grup de soldaţi, Străjerii Reginei, vin la scurt timp după ce a împlinit 19 ani pentru a o escorta înapoi în Citadelă, unde urmează să fie încoronată şi să devină regina Ţinutului Tearling.”

Foto Ghibu 10.10.2013 006Ioana: „Magie, talismane vrăjite (dar, deocamdată, de neînțeles), mercenari fără scrupule și soldați bine antrenați, un trecut misterios și îngropat în uitare, o utopie, visul unui vizionar despre o societate perfectă și consecințele acestuia. Ca de obicei, umanitatea nu se dezice niciodată: orice vis frumos poate fi corupt pentru tot felul de interese personale – bani, faimă, vicii, putere, nemurire. Dar, tot ca de obicei, e suficientă o scânteie de optimism și de curaj pentru ca încrederea în umanitate să reînvie.”

O lectură epică! Johansen construieşte un roman fabulos, cu răsturnări de situaţie la tot pasul şi personaje memorabile. – New York Post

Johansen inserează cu o mână de expert coliere magice, coduri de onoare, intrigă politică şi un grăunte de mister într-o poveste ce străbate spaţiul şi timpul. – Booklist

Autoarea imaginează o maşină a timpului întunecată şi năucitoare. E posibil să fim în secolul XXIV, dar totodată şi în Evul Mediu? Această întrepătrundere a epocilor ne face să privim lumea de astăzi – şi mai ales tehnologia şi educaţia – într-o lumină cu totul nouă. – Glamour

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s