Biblioteca "Onisifor Ghibu", rucsaculdevacanţă

”O minune de copil” de Jacobsen Roy Bătălia cărților / Rucsacul de vacanţă

Cartea O minune de copil – Roy Jacobsen face parte din categoria Literatura Universală, cartea a fost publicată în 2015 la editura RAO.

Descriere
Viața lui Finn, un băiețel în vârstă de nouă ani din Norvegia, se dă peste cap atunci când mama, vânzătoare într-un magazin de pantofi, hotărăște să aducă în casă un chiriaș. Fascinat de televizorul bărbatului, precum și de poveștile pe care acesta i le îndruga seară de seară, pustiul se apropie de nou-venit mai mult decât și-ar dori mama. Apariția chiriașului însă nu este unica schimbare din viața lui Finn. În micuțul apartament din Oslo își face apariția și Linda, sora vitregă a băiețelului, o copilă traumatizată, care nu știe ce sunt cadourile și ce rost au și pe care mulți se grăbesc să o eticheteze ca fiind retardată. Finn nu suporta adevărul și o ia pe fetiță sub aripa lui protectoare, chiar dacă asta îl aduce pe picior de război cu vecinii și colegii de școală. O poveste înduioșătoare despre familie și speranța, plasată în Norvegia anilor 1960.

„O carte care te face sa râzi și să plângi în același timp… ce altceva ți-ai mai putea dori? Pur și simplu să nu se sfârșească așa de repede, iar lectura ei să dureze încă o  săptămână… O minune de copil este o capodopera absolută.”

 

17500072_641064342752716_1176837002_o

Discuție/dezbatere – O minune de copil / Zastavnețchi Vlada-Valeria
Această carte te face să vrei să nu se termine niciodată, deoarece e scrisă într-un mod în care te face să râzi și să plângi, e o carte în care viitorul este imprevizibil. Iar lucrurile obișnuite nu fac parte din viața personajelor.
Am fost uimită și mândră de gestul pe care la făcut mama lui Finn, luând-o pe Linda acasă și având grijă de ea.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s