Anul Sănătăţii, Biblioteca "Onisifor Ghibu", Liceul Teoretic ”Vasile Vasilache”

Educaţia pentru sănătate contează!

Mâine, ca și azi, medicul își va păstra locul său privilegiat de mag […]
A.   Maurois
Acesta a fost imperativul întrunirii de astăzi, a Bibliotecii „Onisifor Ghibu” cu elevii Liceului Teoretic „Vasile Vasilache”, manifestare susținută conform programului de activitate Medicul – profesia cea mai umană încadrată în campania Promovarea modului sănătos de viață.
       
 Vitalie Răileanu, directorul bibliotecii și Margareta Cebotari, bibliotecar principal le-au expus celor prezenți mai multe volume din colecția de carte a bibliotecii, ce au completat / întregit discuția propusă: Cele zece legi universale ale sănătății  de Betty Thorton (Bucureşti,2003), Educație pentru sănătate de Mircea Coroliuc (Iaşi, 1998), Ce trebuie să știm pentru a fi mereu sănătoși? de dr. Alexandru Gheorghiu (Bucureşti, 1994), Hrana vie  – o speranță pentru fiecare de Ernst Gunter (Bucureşti ; Chişinău, 1996), dar și multe alte diverse plachete semnate de renumitul doctor nutriționist Maurice Messegue, din seria – Hrana vie.

     Evident că toți copiii au fost surprinși de avalanșade informații la temă, demonstrând curiozitatea și prin completările ad-hoc. Acest mod de a dialoga-informa este foarte util deoarece publicului nu-i scapă nimic, asimilând informația oferită conștiincios și succint. Asupra acestor momente a stăruit în mod deosebit doamna Margareta Cebotari, provocându-i pe mulți să meargă după lecții la Biblioteca „Onisifor Ghibu” să-și facă și un abonament.

       Vitalie Răileanu, directorul bibliotecii, și-a conturat alocuțiunea pe istoria medicinii clasice, pe cele mai reprezentative nume ale acestei meserii nobile, iar atunci când le-a citit din Maxime și cugetări referințe despre medici și medicină, interesul și curiozitatea lor a sporit nespus.


Astfel de escale tematice extra-muros, întreprinse de Biblioteca „Onisifor Ghibu” sunt chiar foarte bune și didactice.  Ele vor continua, urmăriți informațiile oferite pe blogul nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s