expoziţie virtuală

Colecția de enciclopedii – Descoperă lumea

Wood, Richard. Mari invenţii / Richard Wood. Trad. Simpson Judith; – Bucureşti: Ed. Litera Internaţional, 2008. – 56 p.

Mari invenții este o enciclopedie de referință pentru copii. Detaliată, cu ilustrații bogate, fotografii relevante și descrieri surprinzător de vii, antrenează și încurajează cititorii să descopere o parte a acestei istorii fascinante. Fiecare pagină este creată pentru a stimula imaginația și a satisface curiozitatea.

Porter, Alison.  Secretele tehnicii / Alison Porter. Trad. Davies Eryl; – București: Ed. Litera Internațional, 2008. – 56 p.

De ce rachetele spațiale au nevoie de oxigen în combustibil? Cum reușește un doctor ”să fotografieze” creierul uman? Ce tip de tehnologie folosește o televiziune? Cum este lansat un satelit pe orbită?

Howell, Maxvell. Sporturi și jocuri / Maxvell Howell. Trad. Jameson Neil; – București: E  d. Litera Internațional, 2008. – 56 p.

Cum au început jocurile olimpice? În ce sport căpitanii de echipă care pierdeau erau de obicei decapitați? Care au fost cele mai frumoase goluri din istoria fotbalului? Care este istoria sportului alb?

Lynch, Anne. Construcții monumentale / Anne Lynch. Trad. Simpson Judith; – București: Ed. Litera Internațional, 2008. – 56 p.

Care este cea mai veche construcție de lemn din lume? De ce au construit rușii domuri în formă de ceapă? Ce clădire nu are unghiuri drepte? Cum proiectează arhitecții clădiri rezistente la cutremure?

Craig, Claire. Exploratori și neguțători / Claire Craig. Trad. Millard Anne; – București: Ed. Litera Internațional, 2008. – 56 p.

De ce se temeau europenii de navele rapide ale vikingilor? Cum au navigat polinezienii peste Oceanul Pacific? Ce mărfuri se transportau de-a lungul Drumului Mătăsii? Ce au descoperit spaniolii în Lumea Nouă?

Lopez, Donald. Zborul / Donald Lopez. Trad. Gwynn-Jones Terry; – București: Ed. Litera Internațional, 2008. – 56 p.

Cum reușesc avioanele să se mențină în aer? Cum zboară păsările fără să bată din aripi? De ce avioanele ”invizibile” nu sunt detectate de radarele inamice?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s