Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Conferință de presă 2019: OFF THE BEATEN PACK!

În cadrul conferinței mass-media N-ost 2019, sa discutat despre modul în care privim lucrurile și conceptele, la propriile roluri și obiceiuri.

Ca în fiecare an, conferința va oferi o oportunitate excelentă pentru crearea de rețele internaționale, discuții vii, activități practice. Cum putem reuși să ne proiectăm propriile procese de lucru într-un mod de a evita judecățile de rutină? Este posibil să se aventureze radical noi concepții de percepție în raportare, care ar depăși vechile granițe, fără a ignora particularitățile istorice și a pierde facultățile critice necesare? Care este rolul jurnalismului în perioadele cu mari provocări pentru Europa și lume?

Discuții plenare:

  • 30 de ani mai târziu: E timpul să aboliți conceptul Europei de Est?

Vechile modele ale Europei divizate sunt reafirmate în mod constant, ceea ce devine vizibil mai ales în anii aniversari. A venit momentul să punem în discuție conceptul Europei de Est ca atare? Ar reflecta acest lucru stările de spirit sociale și percepția de sine a societăților? Și cum să găsești echilibrul adecvat între luarea în considerare a particularităților istorice și păstrarea facultăților critice obiective?
Vorbitori: Samuel Abrahám (Eurozine, Slovacia), Eugen Damaschin (cineast, Moldova), Laurynas Katkus (scriitor, Lituania).
 – Moderator: Tamina Kutscher (Dekoder.org, Germania).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s