Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Colecția Regii blestemați de Maurice Druon

Druon, Moris. Regii blestemaţi. Vol. 1 : Regele de fier : roman istoric / Maurice Druon; – București: Litera,2014. – 284p.

„Blestemați! Blestemați! Blestemați fiți cu toții pînă la a treisprezecea spiță a neamurilor voastre!”

Hotărât să pună mâna pe bogățiile puterniciilor cavaleri templieri, regele Filip al IV-lea îl condamnă la moarte prin arderea pe rug pe Jacques de Molay, marele maiestru al ordinului Templierilor. Dar acesta moare aruncând un îngrozitor blestem asupra regelui, a papei și a mai-marilor regatului, iar din acel moment pare că toate nenorocirile se bat asupra Franței…

Sălbatic, senzual, plin de viață bogat documentat…,printre cele mai bune romane istorice.

The Times Literary Supplement

Regii blestemați are de toate: regi de fier și regine sugrumate, războaie și trădări, minciuni și senzualitate, înșelătorii, rivalități de familie, blestemul cavalerilor templieri, bebeluși schimbați la naștere, femei-lup, prăbușirea unei mari dinastii, iar toate acestea (sau mare parte din ele) sunt luate direct din paginile de istorie. Și, credeți-mă, familiile Stark și Lannister nu sunt mai interesate decât Capețienii și Plantageneții. Fie că ești pasionat de istorie sau de literatură fantasy, nu vei putea lăsa din mână romanele lui Druon: este urzeala tronurilor în original.

George R.R. Martin

Druon, Moris. Regii blestemaţi. Vol. 2 : Regina sugrumată: roman istoric / Maurice Druon; – București: Litera,2014. – 238p.

Filip al IV-lea a murit, iar la tron îi urmează un rege slab, Ludovic al X-lea Arțăgosul, a cărui soție este închisă pentru adulter. Ludovic nu are moștenitor și nici nu se poate recăsători atâta timp cât Margareta este în viață. În vreme ce creștinătatea așteaptă alegerea unui nou Papă, iar poporul moare de foame, rivalitățile, intrigile și comploturile sfâșie curtea Franței și ăi conduc pe nobili, bancheri și pe rege însuși într-un impas din care nu vor putea ieși decât prin crimă…

Druon, Moris. Regii blestemaţi. Vol. 3 : Otrăvurile coroanei: roman istoric / Maurice Druon; – București: Litera,2014. – 236p.

După ce a pus să fie ucisă prima soție, Ludovic al X-lea Arțăgosul se căsătorește cu frumoasa și cucernica prințesă Clemence a Ungariei. Viitorul coroanei pare în scfârșit asigurat, iar onoarea regelui, reparată. Un război dezastruos împotriva flamanzilor, ambițiile puternicilor nobili și incapacitatea regelui de a guverna amenință însă stabilitatea regatului. În cele din urmă, nimeni nu este imun la otravă… Pentru prima dată după trei sute de ani, un rege al Franței moare fără să lăsa un moștenitor de sex masculin.

Druon, Moris. Regii blestemaţi. Vol. 4 : Legea bărbaților: roman istoric / Maurice Druon; – București: Litera,2014. – 284p

Ludovic al X-lea tocmai a murit, otrăvit de Mahaut d`Artois. Planul ei este simplu: să-i pregătească drumul spre tron ginerelui său Filip. Dar mai are de depășit un obstacol, copilul nenăscut al reginei Clemence. Confruntat cu o țară cuprinsă de revolte și cu nobili nesupuși, cu un conclave de cardinali care amână la nesfârșit numirea unui nou papă și cu încă doi pretendenți la rolul de regent, Filip trebuie să folosească toate mijloacele necesare pentru a salva Franța de la anarhie. Totuși, cât de departe va fi dispus să meargă pentru a devein rege ?

Druon, Moris. Regii blestemaţi. Vol. 5 : Lupoaica Franței: roman istoric / Maurice Druon; – București: Litera,2014. – 348p.

O evadare din turnul Londrei. O revoltă condusă de o regină pentru a-și alunga de pe tron propriul soț. O crimă atroce săvârșită asupra unui suveran. Întemnițat de Eduard al II-lea al Angliei, Roger Mortimer evadează, gâsind adăpost și sprijin în Franța. Isabella, soția regelui, i se alătură, iar povestea de dragoste dintre lupoaica Franței și conducătorul baronilorenglezi rebeli va pecetlui soarta acestuia din urmă. Se pare că fiica Regelui de Fier a dus peste Canalul Mânecii blestemul templierilor…

Druon, Moris. Regii blestemaţi. Vol. 6 : Crinul și leul: roman istoric / Maurice Druon; – București: Litera,2014. – 332p.

Carol al IV-lea tocmai a murit, iar odată cu dispariție lui dinastia capețiană se stinge, împlinind astfel blestemul templierilor. Deschizându-i calea spre tron vărului său Filip, din dinastia de Valois, Robert d`Artois se așteaptă să primească în schimb pământurile familiei sale, pentru care nu s-a dat în lături nici de la realizarea de falsuri, nici de la sperjur sau crimă. Dar trădările sunt departe de a se fi terminat, iar contele Robert este nevoit să fugă din țară și să ceară adăpost în Anglia. Săbiile se ascut iar, leul se trezește, și un nou pretendent la tron amenință înca o dată Franța…

Druon, Moris. Regii blestemaţi. Vol. 7 : Când un repe pierde Franța: roman istoric / Maurice Druon; – București: Litera,2014. – 316p.

Vanitos, crud, nehotărât și incompetent, regele Ioan al II-lea cel Bun, din dinastia Valois, stăpânește, comițând greșeală după greșeală, o țară aflată în gravă criză. Sub domnia sa tumultoasă. Războiul de 100 de ani se întețește, facțiunile nobililor se luptă între ele, foametea amenință poporul, impozitele sunt zdrobitoare, iar ciuma face ravagii. O epopee nefericită și sângeroasă, la capătul căreia are loc dezastrul de la Poitieres, bătălia în care regele Franței este luat prizonier de cître englezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s