Revistă bibliografică virtuală

Cea care ne oferă magie și iubire

Cecelia Ahern, născută la 30 decembrie 1981 este o romancieră irlandeză de top cunoscută pentru lucrările sale: P.S. Te iubesc, Suflete pereche etc. Născută la Dublin, Cecelia Ahern este acum publicată în aproape cincizeci de țări și a vândut peste 25 de milioane de exemplare ale romanelor sale în toată lumea. Laureată a mai multor premii în literatură. În 2002, când Cecelia Ahern avea douăzeci și unu de ani, a scris primul ei roman, PS, I Love You. Publicat în 2004, a fost cel mai bine vândut numărul 1 în Irlanda (timp de 19 săptămâni), Regatul Unit, Statele Unite, Germania și Olanda. Se vinde în peste patruzeci de țări. Cartea a fost adaptată sub forma unui film regizat de Richard LaGravenese și cu Hilary Swank și Gerard Butler. A fost lansat în Statele Unite la 21 decembrie 2007.

  • Ahern, Cecelia. Prietenul nevăzut / Cecelia Ahern; trad.: Marilena Iovu. – Bucureşti: ALLFA, 2007. – 334 p.

În Oraşul Inimilor, o femeie îşi păstrează inima ferecată…

Toate lucrurile din viaţa lui Elizabeth Egan au locul lor, de la ceaşca de cafea din bucătăria sa sclipitoare până la borcanele de vopsea din firma ei de decoraţiuni interioare. Ordinea şi precizia îi ţin viaţa sub control, departe de durerea şi suferinţa care au rănit-o în trecut.

Singurul nor de pe cer e sora ei, Saoirse. O vijelie cu părul roşu, lăsând în urmă rămăşiţe pe care Elizabeth se străduieşte să le adune – inclusiv fiul ei Luke, în vârstă de şase ani. Fiind o mamă fără voia ei, în acelaşi timp încercând să-şi ducă afacerea pe drumul cel bun, are tot timpul ocupat, ceea ce nu-i lasă loc pentru a greşi sau a se distra.

Până când, într-o bună zi, un străin intră pe neaşteptate în vieţile lor. Ivan e un tip fără griji, spontan, mereu în căutarea aventurii – tot ce nu e Elizabeth. Dar Elizabeth nu ştie mai nimic despre Ivan – cine este şi dacă e aşa cum pare, sau dacă relaţia lor care înmugureşte are un viitor… Plină de căldură şi duioşie, marcă inconfundabilă a Ceceliei Ahern, Prietenul Nevăzut e o poveste de suflet, în care a fost picurat un strop de magie.

  • Ahern, Cecelia. P.S. Te iubesc / Cecelia Ahern; trad.: Marilena Iovu. Ed. a 2-a, rev. – Bucureşti: ALLFA, 2007. – 447 p.

“Păstrează amintirile noastre minunate, dar nu-ţi fie teamă să-ţi faci altele noi…”

Holly şi Gerry erau un cuplu perfect. Cu o căsnicie minunată, trăind la Dublin alături de prieteni şi familie, cu o viaţă socială strălucitoare, aveau lumea la picioarele lor. Sau cel puţin aşa credeau…

Când Gerry moare, Holly este distrusă: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei, nu mai este. Dar Gerry a promis că îşi va veghe mereu dragostea. Şi se ţine de cuvînt: el îi lasă lui Holly un pachet de scrisori care, deschise pe rînd, în fiecare lună, vreme de un an, o vor călăuzi cu delicateţe să ia viaţa de la capăt.

Pe măsură ce deschide fiecare scrisoare, Holly înţelege că viaţa merge mai departe. Cu ajutorul prietenilor, la zgomotoasei şi iubitoarei sale familii, ea învaţă să râdă, să plângă, să danseze şi să fie mai curajoasă ca niciodată. Vegheată de îngerul său păzitor.

  • Ahern, Cecelia. Mulţumesc pentru amintiri / Cecelia Ahern; trad.: Marilena Iovu. Ed. a 4-a – Bucureşti: ALLFA, 2015. – 458 p.

Joyce Conway supravieţuieşte unui accident teribil şi unei căsnicii ratate. Justin Hitchcock ţine prelegeri despre artă, este divorţat, nu îşi găseşte liniştea şi acceptă să doneze sânge doar pentru a impresiona o doctoriţă frumoasă. Poveştile lor par să nu aibă nimic în comun, şi totuşi o legătură indestructibilă se creează între cei doi, scoţându-i din banalitatea cotidianului. Odată ieşită din spital, Joyce îşi dă seama că viaţa ei s-a transformat într-un şir continuu de amintiri care nu-i aparţin şi este copleşită de un puternic sentiment de déjà vu. Îşi aminteşte experienţele netrăite, lucruri necunoscute şi visează neîncetat o fetiţă blondă făcând piruete. Justin Hitchcock devine din profesor detectiv, încercând să descopere cine este persoana căreia i+a salvat viaţa şi care acum îl copleşeşte cu mesaje. Cum se va sfârşi oare aventura celor doi?

  • Ahern, Cecelia. Suflete pereche / Cecelia Ahern; trad.: Marilena Iovu. Ed. a 4-a – Bucureşti: ALLFA, 2015. -535 p.

Rosie şi Alex se cunosc de când erau copii. Sunt confidenţi şi cei mai buni prieteni, nedespărţiţi la şcoală şi în viaţă, până când destinul îi pune în faţa unor situaţii în care cei doi nu au prea multe de spus. Rosie rămâne însărcinată la doar optsprezece ani. Alex pleacă în America şi devine medic cardiolog. Distanţa nu-i împiedică să rămână la fel de apropiaţi ca înainte, relaţia lor transformându-se într-un lanţ nesfârşit de scrisori şi e-mailuri, dar dincolo de simpla lor prietenie şi de vieţile separate pe care şi le construiesc treptat rămân multe sentimente şi cuvinte nerostite care aşteaptă momentul potrivit să iasă la iveală.

  • Ahern, Cecelia. Defecţi / Cecelia Ahern; trad.: Daniel Clinci. – Bucureşti: ALLFA, 2017. – 414 p.

Celestine North are o viaţă perfectă. Este o fiică exemplară, toţi profesorii şi colegii o plac şi este iubita celui mai fermecător băiat din liceu, Art Crevan. Dar, într-o zi, se trezeşte într-o situaţie în care acţionează din impuls, uitând de toate regulile societăţii perfecte în care trăieşte. Prin urmare, va fi pedepsită şi va trebui să suporte consecinţele sfidării ei. Ar putea merge la închisoare. Sau, mai rău, ar putea fi însemnată. Ar putea fi acuzată că este Defectă.

În primul său roman pentru adolescenţi, Cecelia Ahern înfăţişează o societate distopică, în care perfecţiunea este obligatorie, iar cei care iau decizii greşite, necalculate, Defecţii, sunt însemnaţi cu fierul încins. O societate în care decizia unei adolescente de a se revolta ar putea s-o coste viaţa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s