Biblioteca "Onisifor Ghibu"

„Cartea, itinerar la Chișinău”

Vineri, 12 Aprilie, Vizită de studiu: Divanul Laboratorului de cercetări literare și biobibliografie la Biblioteca „Onisifor Ghibu”.

În perioada 11-14 aprilie 2019, 15 bibliotecari de la Biblioteca Metropolitană București (BMB) se află într-o vizită de studiu la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău.
Timp de patru zile, delegația BMB va avea posibilitatea de a cunoaște activitatea Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu” şi de a vizita mai multe instituții publice din Chișinău. Cu această ocazie vor fi discutate și viitoarele proiecte comune.
În prima zi, în cadrul atelierelor practice de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, participanții s-au familiarizat cu activitatea Centrului Național de Excelență (CNEPB) în date și cifre (Maria Gonța), cu inovația și creativitatea în curricula Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” (dr. Lidia Kulikovski, dr. Mariana Harjevschi, Angela Borș) şi cu serviciile inovative la BM: Connect Plus.(Ludmila Pânzari).
De asemenea, delegația BMB va vizita filialele deschise în parteneriat cu bibliotecile județene din România – „Onisifor Ghibu”, „Transilvania”, „Târgoviște” și alte instituții importante din Chișinău, printre care Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei și Parlamentul Republicii Moldova.
Totodată, Biblioteca Metropolitană București a transferat cu titlul gratuit 3000 de cărți Bibliotecii Bogdan Petriceicu Hasdeu, reprezentând ultima tranșă din cele 20.000 unități pe care BMB s-a angajat să le transfere bibliotecii din Chișinău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s