
Sala Nuciferă a Bibliotecii ,,Onisifor Ghibu” a găzduit în data de 7 martie 2019 manifestarea cultural-artistică ,,Tradiția Mărțișorului”, ediția a VI-a. Evenimentul a fost organizat de către Institutul de Istorie al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în scopul păstrării frumosului și a tradițiilor de primăvară.
Festivalul ”Tradiția Mărțișorului” a cuprins mai multe activități artistice dedicate mărțișorului, având drept protagoniști principali copiii și nepoții colaboratorilor Institutului de Istorie, precum și înșiși angajații astfel oferind tuturor clipe de bucurie!

La eveniment a participat și Directorul Institutului de Istorie, Doctor Habilitat Gheorghe Cojocaru, acesta, în cuvântul său de salut, a venit cu o felicitare pentru toate doamnele din cadrul Institutului, felicitându-le pentru curajul și puterea de a fi “femeie”, și pentru rolul lor primordial de a ”menține mereu focul aprins în vatră și nu în ultimul rând, focul pentru limba maternă!
În cadrul evenimentului au fost mai multe activități culturale: s-au interpretat cântece populare, au fost prezentate dansuri, citite poezii dedicate Mamei, Femeilor, Primăverii, dar și poeme de Dragoste.

Au fost remarcați mai mulți cercetători pentru activitate lor prodigioasă, cărora li s-a oferit diplome, iar pentru cele mai bune prezentări s-a înmânat Diploma de Merit – ”Ars poetica!”, de acest prilej de valorificare a simțului estetic, a talentului creativ-literar, precum și a celui istoric.
Copii au transmis un suflu de primăvară celor prezenți, a vestit reînnoirea naturii, au felicitat mamele cu minunata zi a femeii.

La sfârșitul evenimentului comitetul organizatoric a felicitat doamnele cu ocazia zilei de 8 martie și le-a oferit câte o floare.