întâlnire cu personalităţi, întâlnire cu scriitorii, Biblioteca "Onisifor Ghibu", Biblioteca invită, Biblioteca recomandă, lansare de carte

Lansare de carte: Fabrica de Genii de Vlad Grecu

În seara zilei de 19 decembrie curent, în Sala Nuciferă a Bibliotecii ,,Onisifor Ghibu”, a avut loc lansarea romanului: Fabrica de genii, semnatde Vlad Grecu. Evenimentul a fost moderat de către Vitalie Răileanu, critic şi istoric literar, Directorul bibliotecii.

Printre invitații de onoare sunt: profesorul Vasile Șoimaru, scriitorii: Val Butnaru, Nicolae Rusu, Grigore Chiper, Vladimir Beșleagă, Mariana Harjevschi, Director General BM ,,B. P. Hasdeu ş.a.

Vitalie Răileanu, în cuvântul său de salut, a vorbit despre structura romanului, despre personaje și despre importanța volumului pentru literatura autohtonă. La fel vorbitorul a mai subliniat că: ,,Vlad Grecu ne oferă un roman, care la sigur nu îl putem citi într-o seară”…

Vladimir Beșleagă a apreciat faptul că Vlad Grecu vine din alt domeniu decât cel ai filologiei și anume din domeniul politehnicii, venind cu noi inovații în literară cu fără regulile stricte ale literaturii române.

Grigore Chiper: ,,Romanul lui Vlad Grecu, se îndreaptă spre un roman parabolic, caută să introducă anumite coordonate speciale: prin experimente asupra ființei umane. Romanul creează emoții, este un roman realist, un roman care merită să fie citit fiind un scriitor de real talent.

Limbajul romanului e simplu și nu nu e cu nimic mai prejos decât cel care a absolvit filologia”.

Romanul e împărțit în trei părți, care în prima parte e ca un păianjen, te înfașă în mreje de mătase, până te imobilizează, în a doua parte – te injectează, iar în a treia – te devorează.

Vlad Grecu – născut la 11 mai 1959, în orașul Dubăsari. A absolvit Școala de Arte Plastice din Dubăsari (1976) și Universitatea Tehnică din Moldova (1987).  Este participant, în 1992, la războiul din Transnistria, înscris ca voluntar în cadrul forțelor moldovenești ce se opuneau regimului separatist de la Tiraspol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s