lansare de carte

Lansare de carte – Școala Teologică din Basarabia (1812 – 1817) de Diana Ețco

„Istoria este nisipul care rămâne în clepsidra timpului.” (Mihai Enachi)

Diana Ețco – (n. 03 martie 1975) este doctor în istorie, cercetător științific superior. A absolvit Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici” or. Chișinău, RM (1989 – 1993); Facultatea de istorie a Universității de Stat din Moldova, or. Chișinău, RM (1993 – 1998).
Vineri, 07 decembrie 2018, la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea cărții „Școala teologică din Basarabia (1812 – 1917)”, de istoricul Diana Ețco. 
Evenimentul, a fost moderat de către Valentin Constantinov, doctor în istorie, cercetător ştiinţific.  La prezentarea cărții au participat istoricii: Demir Dragnev, Ion Valer Xenofontov, şi alţi oaspeţi de onoare care au vorbit despre acest studiul monografic dedicat învățământului teologic basarabean.


În cadrul discursului, Octavian Moșin – doctor în teologie, a menționat că lucrarea reprezintă efortul investigațiilor minuțioase întreprinse de cercetătoare pe parcursul a peste două decenii și reprezintă un studiu important în procesul de constituire al învățământului teologic din Basarabia din perioada respectivă.
Seara a fost copleșită de câteva piese muzicale prezentate de grupul coral bărbătesc Gnosis, condus de teologul Serghei Crudu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s