Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Junior Debate

 Junior Debate – Oratorie pentru copii

Oratorie – Arta de a compune și de a rosti discursuri; arta de a vorbi convingător și frumos în public; elocvență, retorică, oratorism.

Ce presupune clubul Junior Debate?

1) Dezbaterile academice sunt un joc compus din 2 echipe a câte 3 jucători. În acest joc, vorbitorii din ambele echipe își expun păreri argumentate pe baza unei tematici propuse. Un arbitru calificat decide învingătorul pe baza unor reguli.
2) În timpul ședințelor de club, copiii vor însuși regulile acestui joc, tehnici de oratorie, tehnici de argumentare, tehnici de lucru în echipă și tehnici de colectare de informație.
3) La finele cursului, se va organiza un campionat între echipele participante. Două echipe învingătoare vor juca finala în format demonstrativ pentru toți participanții, inclusiv părinții.
Participanții proiectului Junior Debate  învață cum să devină oratori buni și cum să prezinte un discurs cu o structură bine definită, învață să aibă încredere în ei, își îmbunătățesc abilitatea de a-și structura și organiza modul în care gândesc, argumentarea lor devine mai echilibrată, este încurajată munca de echipă.

Cum influențează dezbaterile dezvoltarea copiilor? Mai precis, ce beneficii aduc pe termen lung? Dar scurt?
     Îți dau curaj! Pe termen lung, debate-ul îți dă curajul să gândești critic; pe termen mediu te scapă de emoțiile vorbitului în public – îți dă curaj să vorbești în fața oamenilor; pe termen scurt îți spune că e ok să îți exprimi opiniile – îți dă curaj să fii cine ești tu.
Dezbaterile îți oferă încrederea că ideile tale sunt valide. Simpla verbalizare a lor – aducerea acestora din lumea interioară în cea de afară – îți dă putere. Cu cât vorbești mai mult, cu cât exteriorizezi mai multe gânduri, cu cât argumentezi mai multe opinii personale – cu atât îți dai seama că ideile tale sunt valoroase pentru lume și că tu contezi. Conștientizarea acestei relevanțe personale îți dă încredere de sine.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s