Biblioteca "Onisifor Ghibu", lansare de carte

Lansare de carte – „Enigma ființării mele” de Ion Gorgan

În sala Nuciferă a Bibliotecii „Onisifor Ghibu” a avut loc ședința ordinară a Cenaclului literar-artistic „Ideal”, în cadrul căreia scriitorul Ion Gorgan a lansat cartea de povestiri, povești… „Enigma ființării mele” , Chișinău: Ed. Pontos 2017. – 134 p. Ilustrată cu picturi pe scoarță de mesteacăn din colecția autorului.

        La acest eveniment consacrat și aniversării la 70 de ani a sărbătoritului, au venit să-l susțină și să-l felicite scriitori, colegi, prieteni… Seara de creație a fost deschisă de către moderatorul Vasile Căpățână, președintele cenaclului, care a prezentat audienței noul volum de Proză scurtă, cuvânt înainte de acad. Eugen Simion. Cartea include douăzeci de nuvele, printre care: „Echilibru”, „Odă Cărții”, „Brăduțul fericit” ș.a.

20181008_153333

                                          Fragmente din nuvele de Ion Gorgan
     Cea mai mare sarcină a noastră e ca noi, pădurarii, să ocrotim plantațiile forestiere, să nu le tăiem, ci să le înmulțim. Numai în mod strict, cu mare chibzuință și socoteală. Și dacă reușim să facem lucrul acesta, înseamnă că am păstrat mediul pentru o mulțime de animale, am apărat în genere natura și am contribuit la dezvoltarea pe planetă să se petreacă în armonie.
(„Enigma  ființării mele”)

     Pe marginea noului volum și-au expus opiniile scriitorii: acad. Mihai Cimpoi, Mircea Snegur, Ion Cuzuioc, Nina Soroceanu, Vasile Căpățână ș.a. La finele evenimentului scriitorul Ion Gorgan a mulțumit audiența pentru sărbătoarea de suflet, pentru buchete de flori și cuvintele frumoase rostite la adresa domniei sale.

20181008_151433Gorgan, Ion (07.08.1948, Bălți, RSSM, URSS), inginer-mecanic, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Federația Rusă. Studii: Școala de 8 ani nr. 5; Școala Medie Serală din orașul natal; Institutul de Construcții a Mașinilor Agricole, sp. mașini și tehnologia turnătoriei, din Kirovograd (în prezent Kropîvnîțkîi), Ucraina (1972 – 1977).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s