Biblioteca "Onisifor Ghibu", expoziţie virtuală

Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Europeană a Limbilor este un eveniment organizat anual la data de 26 septembrie, pentru a sărbători diversitatea lingvistică a unui continent care numără peste 200 de limbi europene, 24 de limbi oficiale ale UE, 60 de limbi regionale și minoritare, dar și multe alte limbi vorbite de persoane provenind din alte regiuni ale lumii.

Burbulea, Ion. English: Intensive practical course for law students / Ion Burbulea. – Chișinău : Ed. ARC, 1996. – 381 p.

ion-burbulea-english-intensive-practical-course-for-law-students_102420

Limba engleză: curs practic intensiv pentru studenții facultăților de drept. Lucrarea de față prezintă un curs practic intensiv de predare și studiere a limbii engleze cu aplicarea unora dintre elementele de programare în abordarea materialului didactic, atât gramatical cât și a celui lexical. Ele sporesc vădit randamentul însușirii temeinice a sarcinilor de instruire dând și câștig de timp prețios care ar putea fi folosit pentru alte activități.

Savin, Angela. Limba Franceză pentru absolvire și admitere / Angela Savin. – Chișinău : Ed. Litera, 1998. – 187 p.

descărcare

Cartea este destinată tuturor celor care doresc să sudieze limba franceză în mod individual, să recapituleze sau să-și perfecționeze cunoștințele în posedarea acestei limbi. Expunerea succintă a elementelor de gramatică și lexic permite fiecăruia de a lucra în ritmul său.

Balaș, Orlando. Limba Germană / Orlando Balaș. – București : Ed. Polirom, 2008. – 348 p.

copertaFata

Sub motoul nemțesc klipp und klar (clar și la obiect), Limba Germană. Simplu și eficient oferă o excelentă introducere în studiul limbii germane pentru cursanții a căror limbă maternă este română. Autorul acestei lucrări a selectat și a prezentat dintr-o perspectivă româno-germană forme și particularități semantice ale limbii germane nu doar ca un set de reguli gramaticale, ci și ilustrate cu numeroase exemple din vorbirea de zi cu zi.

Hanganu, Aurelia. Elementele latinești și grecești în limbile moderne / Aurelia Hanganu, Elena Varzari, Valentina Negru. – Chișinău : Ed. S.n., 2010. – 666 p.

113lg

Cercetările referitoare la limbile clasice (latină și greacă) cu implicații asupra limbilor moderne nu au lipsit din sfera de interes a filologilor. Or, antichitatea greco-romană este resimțită, mai ales la momentul actual, drept o con-cultură europeană, o lingvo-cultură comună întregii Europe, un izvor al cilivizației contemporane, din care face parte și cultura românească șia cărei moștenitoare de drept este.

Colaneri, John. 501 verbe italiene / John Calaneri, Vincent Luciani; trad. de Cezar Petrilă și Emanuela Stoleriu. – Iași : Ed. Polirom, 2008. – 669 p.

501-verbe-italiene-john-colaneri--vincent-luciani

În carte veţi găsi:
– 501 verbe fundamentale ale limbii italiene, ordonate alfabetic, conjugate la toate modurile şi timpurile,
– Exemple de propoziţii cu cele 501 verbe,
– Verbele auxiliare have, be, do şi utilizările lor,
– Cele mai comune verbe frazale,
– 501 exerciţii,
– Un index al verbelor care include şi formele neregulate ale acestora.
Pe CD veţi găsi:
– Exerciţii de conjugare a verbelor, însoţite de răspunsuri,
– Explicaţii gramaticale ajutătoare.

Merlan, Aurelia. Limba Portugheză – manuale pentru autoinstruire / Aurelia Merlan. – Iași : Ed. Polirom, 2006. – 324 p.

limba-portugheza-pentru-tine_1_fullsize

Concepută ca un manual de conversație, cartea conține noțiuni lexicale și gramaticale de bază, precum și construcții si sintagme uzuale ce facilitează dialogul în situații comunicaționale dintre cele mai diverse. Un instrument util atât studenților care învață limba portugheză, cât și celor ce doresc să călătorească în țări vorbitoare de limba portugheză, fie pentru a munci, fie în scop turistic sau de afaceri (cartea conține și note ce explică o serie de realități specifice civilizației portugheze).

Merlan, Aurelia. Limba Portugheză – manuale pentru autoinstruire / Aurelia Merlan. – Iași : Ed. Polirom, 2006. – 324 p.

347878

Cartea va ajuta să învățați verbele limbii spaniole prin metoda Barron, foarte simplă și dinamică. Verbele spaniole fundamentale sânt prezentate cu conjugările lor complete, dar și în expresii larg utilizate în vorbirea de zi cu zi. Pe CD figurează teste ce permit verificarea și consolidarea cunoștințelor dobândite. Toate exercițiile sânt interactive: este de ajuns să alegeți o variantă de răspuns dintre cele propuse, și veți afla imediat dacă soluția voastră este cea corecta; iar în cazul în care nu știți să rezolvați un exercițiu, puteți selecta opțiunea „Help”, care vă oferă toate explicațiile necesare pentru a da răspunsul corect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s