Biblioteca "Onisifor Ghibu", lansare de carte

„Basarabia sufletului meu – versiune bilingvă/engleză Volum editat de Maria Tonu și Daniel Ioniță

Un volum intitulat „Basarabia sufletului meu – o colecţie de poezie din Republica Moldova”, apărut în limbile română şi engleză la o editură din Toronto, Canada, a fost lansat la Biblioteca  „Onisifor Ghibu” din Chişinău.

     Antologia a fost alcătuită de scriitoarea şi editoarea Maria Tonu, originară din Republica Moldova, stabilită în oraşul Toronto, şi de traducătorul Daniel Ioniţă, originar din România, stabilit în Sydney, Australia, care în prezent este şi preşedintele Academiei Româno-australiene pentru Cultură.
Versurile au fost traduse de Daniel Ioniţă, Eva Foster, Daniel Reynaud şi Rochelle Bews, scrie Moldpres. Moderatorul seratei, scriitorul Vitalie Răileanu, care este și directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, a prezentat oaspeții dragi, face un discurs prin antologia de poezie basarabeană și dă cuvântul autorilor prezenți în carte, dar și doritorilor de a se pronunța pe marginea ei.
Scriitoarea şi editoarea Maria Tonu a afirmat că volumul cuprinde versuri semnate de 42 de autori: Grigore Vieru,  Dumitru Matcovschi, Nicolae Dabija, Leonida Lari, Arcadie Suceveanu, Iulian Filip, Leo Butnaru, Eugen Cioclea, Dumitru Crudu, Vitalie Răileanu ş.a.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s