Biblioteca "Onisifor Ghibu"

„Chișinăul citește” – „Universuri paralele”, scrisă de Marcel Gherman

Locuitorii Capitalei sunt îndemnaţi să descopere noi titluri de carte, în cadrul programului „Chișinăul citește”. Adolescenții de la Centrul de Exelență în Educația Artistică „Ștefan Neaga” au fost încurajați de către autorii proiectului să citească şi literatură ştiinţifico-fantastică. Una dintre cărţile recomandate este „Universuri paralele”, scrisă de Marcel Gherman. Programul „Chișinăul citește” a ajuns la cea de-a 15-a ediţie. În cadrul acestuia, sunt organizate întâlniri cu cititorii și autorii, seri de lectură și alte evenimente culturale.

În acest an chișinăuienii vor avea posibilitatea să citească, să se întâlnească , să discute cu autorii următoarelor cărți: Cenușă rece, autor Mihaela Perciun (pentru adulţi); Universuri paralele, autor Marcel Gherman (pentru adolescenţi); În ospeție la ursulețul Marmi, autori Mircea Grecu, Jana Grecu (pentru copii).

Cartea lui Marcel Gherman „Universuri Paralele” este alcătuită din câteva proze ce se înscriu în genurile science-fiction (științifico-fantastic) şi fantasyMultivers (totalitatatea spațiului, a timpului și a energiei… ) este o ficţiune care conţine toate genurile de proză şi urmează modelul romanului modular. Acţiunea sa se produce simultan în câteva universuri paralele. Multivers este o încercare de a evoca imensitatea şi diversitatea universului imaginar, a universului interior şi a celui real, ca o viziune optimistă. Iar romanul Testamentul regatului Nirgalia şi colecţia de povestiri Istorisiri din tărâmul Pandava formează un ciclu fantasy, Cronicile Pandavei, ce are ca nucleu căutarea unei dimensiuni atemporale a vieţii şi istoriei. Aceste proze îmbină tehnici narative bazate pe cele mai noi tendinţe din literatură cu imaginarul filmelor, graficii şi jocurilor de computer SF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s