Biblioteca "Onisifor Ghibu", lansare de carte

„Lumina unei priviri” de Sergiu Botezatu şi Gutiera Prodan.

DSCN2533Vineri, 16 martie, la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea cărţii „Lumina unei priviri” a poetului Sergiu Botezatu, secundată de pânzele pictoriței Gutiera Prodan. Volumul  “Lumina unei priviri” este un îndemn să deschidem larg ochii pentru poezie și pictură, să fim mereu înfometați de hrana spirituală,  poezia și pictura ne alimentează spiritul.

 

Destinsa doamnă Gutiera Prodan mărturiseşte că „ … O zi care a rămas deja în istorie… dar lumina care este emanată de oameni şi visele lor poate dăinui veșnic… precum… veșnic rămânea a fi… universul… Această carte a devenit a mea, a noastră,  a tuturor celor care îşi doresc să trăiască, să zâmbească, să fie fericiţi… Ea ne ajută să ne croim o nouă undă de lumină. Ia cu tine doar emoţia pozitivă – nimic altceva!”

DSCN2521Doamna Silvia Lunevi, design-ul coperţii, a declarat: „Am văzut multe volume la viaţa mea, dar acesta este un soare, a cărui lumină continuă dialogul dintre poezie şi pictură.

Carolina Casian, colega de muncă a Domnului Sergiu Botezatu, remarcă: „Dumnealui scrie intuitiv, pentru că nu este un critic literar, care să cunoască acele metafore sau alte figuri de stil. În poeziile sale, foloseşte energia cosmică, deoarece întâlnim  foarte des aluzia către soare, lumină, etc”.

Criticul literar, Vitalie Raileanu, menționeaza în cronica sa la carte respectivă: „Referitor la cuprinsul dat care a îngemănat poezia şi pictura, trebuie să remarcăm că ele traduc o dispoziţie a Soarelui, a Vitalităţii, a Speranţei, frumoasă tentaţie de a incita miraculosul, de a-l provoca şi de a pune, astfel, în evidenţa superioritatea liricii-color. Tehnicile preferate de aceşti doi autori (doar aşa şi este!) sunt nişte colaje dintr-o realitate detaşată care mimează ingenuitatea, tonalitatea lirică cu inflexiuni colore”.

Acuarelă cu stele

Acolo unde liniştea tace
De se aude singurătatea,
Acolo unde umbra
În prăbuşiri zace
Şi unde infinitul devenirii
Ne împânzeşte cu maturitate,
Întunericul din lumină
Aruncă acuarelă pe cer
Să fie un mister,
Aruncă acuarelă pe soare
Să fie culoare.
Şi nopţile în inimi ancorate,
Şi nopţile în tăceri sculptate
Topesc distanţele
Şi ne zâmbesc speranţele,
Ne duc aproape
De stele îndepărtate.

Lecturi plăcute, Vă urăm!

29261387_1526605327458626_1934471433535094784_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s