Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Învață să-ți gestionezi corect emoțiile

DSCN2487La Biblioteca „Onisifor Ghibu” a vut loc  trainingul cu genericul „Învață să-ți gestionezi corect emoțiile” care a fost livrat de Mihai Chisari, director la Temelii Tari. Participanții au fost Consiliul Local al Copiilor și Tinerilor în parteneriat cu Centrul Adolescenților din cadrul Direcției Generale Educație, Tinerit și Sport. Unde au putut face cunoștință cu diferite tipuri și clasificări a emoțiilor:

CLASIFICAREA EMOŢIILOR DUPĂ DANIEL GOLEMAN

Psihologul Daniel Goleman (cunoscut în special pentru cercetările sale privind inteligenţa emoţională), face următoarea clasificare a emoţiilor:jpg.jpg

CERCUL EMOŢIILOR DUPĂ ROBERT PLUTCHIK

Psihologul american Robert Plutchik a creat în 1980 „cercul emoţiilor”, care constă din 8 emoţii fundamentale şi 8 emoţii complexe, formate din câte două emoţii fundamentale. Emoţiile fundamentale pot fi observate pe cercul al doilea din imagine şi incluse în tabelul de mai jos, pe când emoţiile complexe sunt cele trecute pe fundal alb: optimism, dragoste, supunere, înfiorare, dezaprobare, remuşcare, dispreţ şi agresivitate.
plutchik

În cartea sa „Emoţiile în psihologia socială”, publicată în anul 2001, psihologul W. Gerrod Parrott stabileşte următoarea listă a emoţiilor:

ce-sunt-i-care-sunt-emoiile-4-728.jpg

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s