Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Maestrul Constantin Rusnac 70 ani de melodii și poezie continuă…

Constantin Rusnac: „Mulțumesc Lui Dumnezeu c-am ajuns la 70 de ani și sper să mi se mai dea…”
La data de 8 februarie, 2017 la Biblioteca ”Onisifor Ghibu” a avut marea onoare de a sărbători împreună cu îndrăgitul compozitor din Moldova de Est, Constantin Rusnac, profesor universitar, laureat al Premiului de Stat, Maestru în Artă, secretar general al Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO, preşedinte al Consiliului Naţional Delfic, împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani.   Evenimentul a fost organizat de către Asociația culturală IDEAL care a glorificat omagiatul printr-o seară de creație. Cenaclul a fost cuprins de un dialog frumos, dinamic, degajat… creator a zeci de șlagăre autentice, pe care merită să-l urmărească un public cât mai larg.
Moderatorul serii a fost: acad. Vasile Căpățână „Îi cunoaște numele republica, pentru care-i cântă inima sa de artist și bărbat” , a spus V. Căpățână. Rând pe rând la discurs au participat: interpretul muzical, compozitor Ilie Văluță; Iulian Filip – scriitor; Ianoș Țurcanu – scriitor; Romeo Șcerbina – scriitor; Lidia Grosu – scriitoare; Ion Ciocan – critic și istoric literar; Vitalie Răileanu – critic și istoric literar; Tatiana Afanas-Creciun – poetă; Silvia Goncear – interpretă de romanțe; Lenuța Burghilă – interpretă de muzică ușoară; Svetlana Bivol – directorul Filarmonicei de Stat.
Cuvânt de salut al Compozitorul Constantin Rusnac la Cenaclul Literar – Artistic IDEAL: „Aș vrea să existe tot mai mulți oameni care să susțină cultura și oamenii de cultură, asta ar fi fost extraordinar. Un popor fără cultură se transformă în gloată. De aceea, foarte atent trebuie de făcut mișcările în diriguirea culturii, pentru ca într-adevăr să nu ne transformăm în gloată. Trebuie să investim în învățământ și în cultură în primul rând, fiindcă un om cu o cultură lăuntrică face tot la nivelul culturii sale și acel nivel de cultură nu permite nici corupție, nici alte lucruri urâte. Mi-am iubit foarte mult părinții și serata de creație o dedic lor și tuturor celor dragi. Când faci ceva pentru cei dragi, nimic nu-i prea greu”.
Maestru în Artă, laureat al Premiului de Stat, cavaler al Ordinului „Gloria Muncii”, a fost felicitat de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc. În mesajul de felicitare, M. Babuc și-a exprimat admirația pentru talentul deosebit la dezvoltarea muzicii autohtone și la promovarea patrimoniului cultural.
A fost o seară frumoasă și emoționantă… cu acorduri de pian, țambal, muzică live… un moment minunat, magic cu mesaje frumoase, spuse din suflet.

„A mai trecut încă o zi, o zi după care îi pot mulțumi lui Dumnezeu pentru fiecare răsuflare, pentru că suntem sănătoși, pentru că putem să ne bucurăm și astăzi de viață. Zâmbiți… în suflete să aveți pace, liniște și armonie! Să aveți o seară minunată, dragi prieteni!”

Constantin Rusnac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s