Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Lansarea cărții „Vatra merelor domnești”

DSCN1496Excelentă prezentare de carte a avut loc pe 16 decembrie în Biblioteca „Onisifor Ghibu”. Binecunoscutul om de cultură – Liviu Belâi, într-o colaborare cu jurnalistul și arhivarul Tudor Țopa, a organizat o adevărată Sărbătoare a Sufletului pentru locuitorii satului Terebna, oferindu-le o monografie întitulată – „Vatra merelor domnești”. Menționăm, că la acest eveniment au participat mulți terebneni aflați la Chișinău, sau sosiți anume pentru această lansare de carte.

DSCN1503Consemnăm deosebita prezență a ansamblurilor folclorice „Crăițele și Stejarii”, dar și a multor personalități din această localitate – Mihai Condrea, colonel în rezervă, Vitalii Vicol, colonel în rezervă, actual primar al satului Terebna, Victor Beșliu, profesor universitar, Emilia Ghețu – radio-jurnalistă ș.a.

Ziaristul Tudor Țopa a menționat ce este deosibit în satul Terebna: ,,În primul rând ,,Trebna” înseamnă pădure defrișată, oamenii și-au făcut drum și s-au așezat cu traiul aici. În a doilea rând aici a fost moșia renumiților boieri. Iar în al treilea rând e vatra merelor domnești unde cresc livezi cu câte 3500 de pomi la hectar”. De cealaltă parte Liviu Belâi mărturisește că odată cu ajutorul mentorului său, Tudor Țopa, a ținut în mână și documentul lui Alexandru cel Bun, când a fost atestat prima dată documentar satul Terebna.

Cartea a apărut cu suportul financiar oferit de doi înterprinzători originari din Terebna, Marcel Ciobanu și Cristofor Condrea.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s