Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Ce? Unde? Când?

Ce? Unde? Când? – inteligență, logică și perspicacitate…
Unde este competiţie, imediat apare şi voința, puterea, aspirația și perseveranța. Jocul intelectual Ce? Unde? Când? pare să includă toate componentele care ar asigura o dezvoltare personal continuă.   CUC reprezintă o ocupație intelectuală plăcută a timpului liber și foarte așteptată de către amatorii jocului intelectual, întrucât e inevitabilă organizarea sistematică a întrunirilor.
Ce? Unde? Când? – adună pe cei care doresc să-și testeze potențialul intelectual, dar și să-și îmbunătățească cultura generală. Necesitatea acestei activități a apărut din dorința de a pune neuronii în mișcare și azartul pe plan intelectual, difersificând ocupațiile studenților în timpul liber, oferind posibilitatea de lifelong learning.
Calitățile necesare unui bun jucător sunt: inteligența, rapiditatea, dorința de a cunoaște lucruri noi și de a asimila ușor și conștient, acestea fiind considerate avantaje. Dacă nu ai un avantaj competițional, atunci nu intra în competiție.
 CUC având reguli foarte simple și predefinite. Întrebările cer răspunsuri, indiciile se oferă, timpul se scurge, iar tensiunea se simte în aer. Cine rezolvă dilema, învinge. Chiar dacă este un joc de echipă, CUC poate fi considerat și o competiție cu tine însuți.
   Socializarea demonstrează că fiecare trăieşte pe cont propriu, fiind în permanentă competiţie pentru accesul la resurse.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s