Biblioteca "Onisifor Ghibu", Chișinăul citește

Finala „Chișinăul citește”

DSCN0946Anul 2017 se împlinesc 14 ani de la lansarea programului „Chișinăul citește”. În acest an, frumoasa finală a programului pentru adulți „Negru și roșu” de Val Butnaru, a avut loc în incinta bibliotecii „Onisifor Ghibu”, în Sala Nuciferă. Ca invitați de onoare au fost Val Butnaru, analist politic, dramaturg, publicist, scriitor și autorul cărții participante la program.

DSCN0919Cu un cuvânt de felicitare s-a adresat moderatorul evenimentului Vitalie Răileanu, cercetător, critic literar, scriitor. Apoi, Mircea V. Ciobanu, critic și istoric literar, poet, prozator; Maria Șleahtițchi, poetă, istoric literar, eseistă, publicistă, dramaturg, au continuat discursul analitic. Printre invitați l-am avut și pe maestrul Vladimir DSCN0934Beșleagă, eseist, jurnalist, prozator, scriitor, traducător, prezent cu o frumoasă felicitare față de scriitor.

Organizatorul programului „Chișinăul citește” Elena Butucel, director adjunct al Bibliotecii Municipale BP Hasdeu, i-a mulțumit DSCN0990pentru răbdarea și efortul depus la toate participările de pe parcursul anului prin filiale, înmânând o diplomă de mulțumire autorului invitat.

Programul de lectură „Chişinăul citeşte” înaintează şi stimulează lectura, consinderâd-o un mijloc de progresare, atât culturală cât şi spirituală. Prin intermediul programului dat, experienţa de lectură  a utilizatorilor este orientată spre valorile literare şi artistice autohtone.

DSCN0961„Negru şi Roşu 1930-2056” este o poveste greu de redat pe scurt, pentru că povestea trebuie citită, trăită, reluată de la un capăt şi de fiecare dată vom putea descoperi noi gânduri ascunse printre rândurile acestui conţinut.

Luat de la un capăt la altul, veţi avea senzaţia că v-aţi rătăcit într-DSCN0975un labirint, că realitatea este succedată de fantastic, iar hotarul între aceste două lumi e şters. Dar la final, fiecare element din puzzle se va aşeza la locul său, iar ansamblul va fi unul neaşteptat de frumos şi complex.

 „Romanul, deşi are la bază câteva evenimente importante din istoria noastră, nu poate fi considerat unul istoric. Un joc al caracterelor, al numelor care ne configurează ca naţiune, e unul savuros”, a declarat scriitorul într-un interviu pentru radiochişinău.md.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s