Biblioteca "Onisifor Ghibu", lansare de carte

Lansarea antologiilor din colecția “Literatura din Basarabia. Început de secol XXI”

0_paun_5a128441e1d24Vineri, 17 noiembrie 2017, la  Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea antologiilor din colecţia “Literatura din Basarabia. Început de secol XXI”.

Moderatorii evenimentului au fost Eugen Lungu, Mircea V. Ciobanu.
Cele şase volume de poezie, proză, eseu, critică literară şi dramaturgie ale colecţiei cuprind, în 1944 de pagini, creaţia a peste 90 de autori, dintre care: 8 dramaturgi, 12 romancieri, 17 critici-eseişti şi 55 de poeţi. Unii dintre aceştia apar în două şi mai multe volume cu genuri diferite.
Edițiiile au fost aprobate de Comisia de selecție pentru editarea cărții naționale și editate cu contribuția Ministerului Culturii.
0_sala-euSub genericul “Literatura din Basarabia. Început de secol XXI”, editurile Arc şi Ştiinţa propun o serie de antologii care valorifică literatura scrisă în limba română de autori basarabeni la începutul secolului XXI. Noua serie continuă, ca o ştafetă, ciclul antologic „Literatura din Basarabia în secolul XX”, care a apărut în 2004, însumând 12 volume. Colecţia recentă antologhează scrierile editate după anul 2000 până în prezent (2017). Proiectul reprezintă o nouă faţă a literaturii române din Basarabia, o literatură privită în dinamica ei evolutivă, antologată chiar în timpul în care se produce. Seria conţine şase volume care cuprind creaţii artistice clasificate pe genuri. Volumele au câte un studiu introductiv, cu tabloul la zi al genului în cauză şi cu prezentarea autorilor şi a textelor selectate.

Cititorul interesat poate găsi antologiile în librăriile difuzorilor noştri şi la Editurile Ştiinţa şi Arc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s