Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Tunica Portocalie – Lucreția Bârlădeanu

Astăzi, 13 septembrie 2017, la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc prezentarea cărții „Tunica portocalie” semnată de Lucreția Bârlădeanu, una din cărțile ce s-au inclus în Programul de lectuă Chişinău citeşte al B.M. Hasdeu, ediţia XIV.

36268650086_dec373a0ab_o

Tunica portocalie cuprinde 20 de istorii, poveşti de viaţă, amintiri, protagoniştii cărora sunt persoane diferite – atât bărbaţi, cât şi femei, fiecare cu o istorie a lor, dar care au totuşi un lucru în comun – atmosfera tristă care se instaurează în sufletele cititorilor odată cu parcurgerea fiecărui rând, cu întoarcerea fiecărei pagini.

Lucreţia Bârlădeanu ştie să vadă lumea cu un ochi calm, moderat. Are o înţelegere nuanţată a Europei şi a României. Şi ce mi-a plăcut cel mai mult – nu se sfieşte să spună unor lucruri inconvenabile pe nume. (Dan C. Mihăilescu)

Lucreția Bârlădeanu a debutat în anul 1988 cu volumul de versuri „Rouă de cuvinte”, urmat de alte cărţi – „Clipe de păsări”, „Capitalul din Para Sângelui”, „Dealul Drăguţei”, „Scrisori din Paris” și altele. În 1998 se stabilește la Paris, unde studiază exilul românesc în multiplele lui ipostaze. Publică, la această temă, volumul „Dialoguri pariziene” în anul 2005 şi „Secolul nomazilor” în 2006. Lucreţia Bârlădeanu este membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova şi a Uniunii Scriitorilor din România.

36310113165_9db74eb4cd_o

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s