Pe data de 16 august 2017, în sala Nuciferă a Bibliotecii „Onisifor Ghibu” s-a desfășurat trainingul cu genericul „Promovarea evenimentelor”. Alături de Ion Postica – președintele Comunității de Tineri SUM și Mircea Țîra – managerul Departamentului Dezvoltare Afaceri la Acvila Grup, tinerii au descoperit care sunt căile de promovarea a unui eveniment, uneltele necesare pentru o astfel de promovare și importanța modului de gândire, acționare a oamenilor care cumpără.
Orice eveniment trebuie să aibă în spate o planificare atentă, pentru că un singur detaliu neluat în seamă poate transforma un eveniment reușit într-un dezastru cu consecințe pe termen lung.
Etapele de promovare a unui eveniment:
Stabilirea obiectivelor – primul lucru care trebuie făcut este stabilirea obiectivelor care vor fi atinse prin intermediul evenimentului repectiv. Există mai multe obiective pe care le puteți realiza prin organizarea unui eveniment, cum ar fi: anunțarea, crearea unei legături strânse cu publicul , îmbunătățirea relațiilor cu presa, atragerea unor publicuri noi.
Stabilirea publicului țintă – persoanele de la care vreți să obțineți reacțiile menționate în obiective reprezintă publicul vostru țintă.
Alegerea tipului de eveniment pe care vreți să îl organizați – tipul evenimentului pe care îl veți organiza va depinde în primul rând de obiectivele pe care vreți să le realizați, de publicul căruia vă adresați și de bugetul pe care îl aveți la dispoziție.
Alegerea conceptului evenimentului – evenimentul pe care îl organizați trebuie să aibă o identitate aparte, care să îl diferențieze din noianul de evenimente similare.
Stabilirea spațiului și momentului pentru desfășurarea evenimentului – spațiul trebuie să fie potrivit pentru atmosfera pe care vreți să o obțineți și să contribuie la atingerea obiectivelor. Nu alegeți un local întunecos, cu scaune incomode pentru un training, ori o sală de ședințe pentru un spectacol de magie. Pare firesc, dar greșeli de genul acesta se comit mai frecvent decât vă imaginați.
Stabilirea programului evenimentului – programul ales va depinde de natura evenimentului și obiectivele acestuia.
Stabilirea indicatorilor de performanță – poate fi vorba despre numărul de participanți la eveniment, despre cantitatea și calitatea aparițiilor în mass media sau despre atitudinea publicului față de brandul promovat.
Alegerea canalelor de promovare – odată ce ați trecut prin toate etapele de mai sus, rămâne de văzut cum o să promovați evenimentul vostru. Din nou, alegerea canalelor de difuzare a mesajelor va depinde de obiective și de publicul țintă.