Biblioteca "Onisifor Ghibu"

„Negru și Roșu. 1930-2056” de Val Butnaru

Pe data de 13 iunie la biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc prezentarea romanului „Negru și roșu” de Val Butnaru. Este vorba despre una dintre cărțile incluse în programul de lectură pentru maturi „Chișinăul citește” al B.M. „B. P. Hasdeu”.

IMG_20170608_121803

Vizitatorii bibliotecii au aflat mai multe despre această carte iar mulți dintre ei s-au declarat intrigați și dispuși de a începe lectura cărții cât mai curând.

Romanul „Negru și Roșu” de Val Butnaru  a fost lansat la Uniunea Scriitorilor din Chișinău pe data de 14 iulie 2016. Este cel de-al doilea roman semnat de Val Butnaru.

Romanul, deși are la bază câteva evenimente importante din istoria noastră, nu poate fi considerat unul istoric. Un joc al caracterelor, al numelor care ne configurează ca națiune. Este un roman savuros, apreciat de la prima lectură.

Cu o poveste greu de redat pe scurt, pentru că povestea trebuie citită, trăită, reluată de la un capăt și de fiecare dată veți putea descoperi noi gânduri ascunse printre rândurile cărţii, de fapt o poveste de viaţă, de supravieţuire într-o lume greu de înţeles şi plină de ispite la fiecare pas.

Romanul „Negru şi Roşu” – citindu-l de la un capăt la altul, veți avea senzația că v-ați rătăcit într-un labirint, că realitatea este succedată de fantastic, și hotarul între aceste două lumi e șters. Însă, la final, fiecare element din puzzle se va așeza la locul său, iar ansamblul va fi unul neașteptat de frumos și complex.

Este impresionantă, în primul rând şi structura romanului, aşternută la întâmplare, în care fiecare din noi are dreptul să aleagă de unde vrea să înceapă…indiferent, – a trăi, a visa, a fi parte a acestui univers.

Val Butnaru ( n. 17 aprilie, 1955, Chișinău) este un analist politic, dramaturg, publicist și scriitor basarabean. Jurnalist cu renume şi realizator al unor emisiuni binecunoscute publicului larg, cum este – „Cabinetul din umbră”; „Cealaltă Basarabie”  de la un post de televiziune.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s