Biblioteca "Onisifor Ghibu"

Ziua mondială a mediului

DSCN9234La Biblioteca „Onisifor Ghibu” s-a realizat o expoziţie de carte, dat fiind faptul că la 5 iunie este sărbătorită Ziua mondială a mediului. Fiecare din noi cunoaşte că protecția mediului este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Aceasta reprezintă ansamblul reglementărilor, măsurilor și acțiunilor care au drept scop menținerea, protejarea și îmbunătățirea condițiilor naturale de mediu, ca și reducerea sau eliminarea, acolo unde este posibil, a poluării mediului înconjurător și a surselor de poluare. Protecția mediului presupune:

  • Gospodărirea rațională a resurselor;
  • Reconstrucţia ecologică a mediului;
  • Evitarea poluării mediului;
  • Evitarea dezechilibrului prin conservarea naturii;
  • Descoperirea cauzelor care afectează mediul;
  • Proiecte complexe, rațional fundamentate.

DSCN9238hjgMediul ambiant este un univers material, în care omul ca fiinţă umană îşi satisface necesităţile sale. Deseori, prin acţiunile sale, omul influenţează asupra mediului ambiant, spre exemplu: extinderea oraşelor, sporirea numărului de termocentrale, a instalaţiilor de gaze, industrializarea intensivă, producerea mijloacelor de transport auto, care poluează enorm aerul din atmosferă cu bioxid de carbon şi substanţe nocive.

Odată cu gazificarea intensă a ţării se îmbunătăţeşte şi situaţia ecologică din republică. Principalul component al gazelor naturale este metanul-un gaz fără miros, fără gust şi nu e toxic. La ardere gazele naturale necesită un volum de aer minim, şi prin prisma ecologiei, este cel mai curat combustibil, ele permit reducerea sporită a principalelor substanţe nocive produse de cazanele cu gaze, instalaţiile de gaze, motoarele cu ardere internă. Volumele gazelor naturale şi lichefiate utilizate în calitate de combustibil se află în creştere permanentă.

Pentru o viaţă mai bună, din punct de verede medical, dar şi ecologic, să avem grijă de mediul înconjurător!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s