Biblioteca "Onisifor Ghibu", Zilele Bibliotecii „Onisifor Ghibu”

Ziua Viziunii. Biblioteca Viitorului.

Biblioteca ”Onisifor Ghibu” – Două decenii de istorie! Prima bibliotecă de carte românească din Republica Moldova.
Are scriitorul Iulian Filip  o carte cu un titlu neobișnuit – Cartea cea mai a mea. Trecând în revistă cele ce sa-u petrecut de la deschiderea, în ianuarie 1992, până în prezent. Biblioteca “Onisifor Ghibu”, pot afirma că e Cea mai a mea filială. Spun aceasta pentru că la constituirea, la asigurarea bunei funcționări a acestei filiale s-a pus mai mult decât prevedeau protocoalele de colaborare: s-a pus suflet, inimă, capacități profesionale și personale, cei de la Biblioteca ”B. P. Hasdeu”, Chișinău, cât și cei de la Biblioteca Metropolitană ”M. Sadoveanu”, București.

Biblioteca ”Onisifor Ghibu”: două decenii de istorie : monografie / Raia Rogac, Ion Constantin ; cuv. înainte de Lidia Kulikovski şi Florin Rotaru. – Bucureşti : Biblioteca Bucureştilor, 2012. – 432 p.

Această prezentare necesită JavaScript.


Vineri, 19 mai 2017, Biblioteca ”Onisifor Ghibu” a împlinit 25 de ani de la fondare. Cu ocazia acestei sărbători, în Sala Nuciferă a Bibliotecii s-a organizat o mică discuție cu studenții de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, tema discuției: Biblioteca Viitorului, unde studenții sa-u dat cu părerea!  Că și-ar dori în viitor ca Biblioteca Viitorului să fie o bibliotecă digitală, care din punct de vedere al conținutului, este asemănătoare bibliotecii pe hârtie, dar în care documentele sânt stocate în format digital, putând fi accesate prin rețea de la distanță. Biblioteca tradițională să fie înlocuită cu o bibliotecă inovativă, modernă,  în care documentele tipărite vor coabita cu documentele electronice, accesate prin internet.
După dorința oaspeților! Am putut să le aducem la cunoștință că există Biblioteca Viitorului! La 14 septembrie 2013, în San Antonio, Texas a fost deschisă o bibliotecă nouă fără cărți ”BiblioTech”.
Catalogul bibliotecii conține peste 10.000 de cărți electronice. Pentru utilizarea în spațiu fizic al bibliotecii, la dispoziția utilizatorilor sunt puse 45 iPad-uri Apple, 40 lapto-ri, 48 de calculatoare, 600 de cititoare de cărți electronice și 200 de cititoare îmbunătățite pentru copii, care dispun de o aplicație ce ajută copiii să invețe a citi. Sunt disponibile de asemenea cărți audio și software (programe pentru calculatoare) educaționale. Într-un timp relativ scurt la bibliotecă s-au înscris peste 7.000 de utilizatori. Deși biblioteca nu are cărți tipărite, și utilizatorii nu trebuie neapărat să vină la bibliotecă pentru a le împrumuta, personalul consideră că spațiul fizic, perceput ca un important spațiu comunitar, reprezintă încă cheia succesului bibliotecii.

131007163133-bibliotech-ebooks-1024x576.jpg

Mulțumim vă așteptăm cu drag!

Sursa: http://money.cnn.com/2013/10/08/technology/innovation/bibliotech-ebook-library/index.html?iid=HP_LN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s