lansare de carte

Apariție editorială. „Universuri Paralele” de Marcel Gherman, gânditorul cibernaut…

DSCN8931

Vineri, 12 mai 2017 în sala Nuciferă a Bibliotecii „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea, în premieră, a volumului „Universuri Paralele” semnat de Marcel Gherman. Printre invitații de onoare ai evenimentului au fost prezenți: Mircea V. Ciobanu – critic literar, redactor-șef Editura „Știința”; Lucia Țurcanu – scriitoare și critic literar; Vitalie Ciobanu – scriitor, romancier, nuvelist, critic literar și publicist român din RM.Marcel Gherman – S-a născut la 29 septembrie 1978 la Chișinău. Este scriitor, eseist, critic de film, muzician, autor al proiectului Megatone, care abordează genurile tehno, ambient experimental, industrial noise și muzica clasică de film. Începând cu vârsta de 15 ani a publicat în presa tipărită peste o sută de articole și eseuri.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Membru al PEN Club Moldova. Volume publicate: Cartea viselor (povestiri fantastice, 2011, Editura Arc), Generaţia Matrix (eseuri, 2013), Cer albastru deasupra Arcadiei (roman SF pentru adolescenţi cu elemente de fantasy şi space (spațiu) opera, 2014, Editura Prut). Premii literare: Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pe anul 2011 (Cartea viselor) etc.
Cartea lui Marcel Gherman „Universuri Paralele” este alcătuită din câteva proze ce se înscriu în genurile science-fiction (științifico-fantastic) şi fantasyMultivers (totalitatatea spațiului, a timpului și a energiei… ) este o ficţiune care conţine toate genurile de proză şi urmează modelul romanului modular. Acţiunea sa se produce simultan în câteva universuri paralele. Multivers este o încercare de a evoca imensitatea şi diversitatea universului imaginar, a universului interior şi a celui real, ca o viziune optimistă. Iar romanul Testamentul regatului Nirgalia şi colecţia de povestiri Istorisiri din tărâmul Pandava formează un ciclu fantasy, Cronicile Pandavei, ce are ca nucleu căutarea unei dimensiuni atemporale a vieţii şi istoriei. Aceste proze îmbină tehnici narative bazate pe cele mai noi tendinţe din literatură cu imaginarul filmelor, graficii şi jocurilor de computer SF.

Această prezentare necesită JavaScript.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s