Biblioteca "Onisifor Ghibu", Biblioteca Municipală "B. P. Hasdeu", lansare de carte

“Călătorind pe aripi de înger” de Igor Volniţchi

      Augustine Birrell spunea „bibliotecile nu se fac, ele cresc!”, Biblioteca „Onisifor Ghibu” nu este o excepţie, ea creşte şi se îmbogăţeşte cu fiecare carte bună lansată, achiziţionată şi cu fiecare cititor care-i trece pragul. Astfel, odată cu lansarea cărţii contemporanului scriitor Igor Volniţchi „Călătorind pe aripi de înger”, Biblioteca „Onisifor Ghibu”, în calitate de gazdă a evenimentului, a mai crescut cu încă o treaptă.
     Directorul bibliotecii „Onisifor Ghibu”, criticul şi istoricul literar, Vitalie Răileanu şi-a exprimat bucuria de a găzdui în Sala Nuciferă a bibliotecii lansarea cărţii „Călătorind pe aripi de înger”, despre care afirmă că este „un zbor în adeziune al scriitorului, este liantul între sine şi prezentul actual…”. Despre Igor Volniţchi, Vitalie Răileanu a afirmat că este scriitorul care „şi-a găsit calea prin carte, participând la spectacolul adevărului şi reevaluării”.
         Fire inteligentă şi prietenoasă Igor Volniţchi s-a bucurat de prezenţa în sală a multor prieteni, critici literari, traducători şi scriitori, care au apreciat romanul „Călătorind pe aripi de înger” la un înalt nivel literar-artistic.


   Criticul literar şi prefaţatorul romanului, Ion Ciocanu a menţionat că Igor Volniţchi are „un mod original de a scrie” şi cu toate că textul e „criptic sau criptogramic”, acomodându-te la stilul autorului, putem urmări relativ uşor relaţiile protagonistului cu celelalte personaje la fel de enigmatice.
             Şi scriitorul Vlad Zbârciog a avut doar cuvinte de apreciere pentru noul roman „de o construcţie inedită, cu subiecte neobişnuite, vădind o inteligenţă narativă”. Igor Volniţchi vine cu o trăire şi un fond filozofic, intră într-un spaţiul ezoteric, prea puţin explorat şi trebuie să depui un efort pentru a înţelege că există o lume dincolo de noi pe care poate n-o cunoaştem dar aceasta nu-i anulează existenţa.

  Leonid Bujor a reuşit să descrie personalitatea lui Igor Volniţchi prin trei calificative definitorii: talentat, original, harnic. Iar pe lângă acestea trei calificative majoritatea vorbitorilor au menţionat şi calitatea lui Igor Volniţchi de a fi un prieten adevărat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s