întâlnire cu personalităţi, bibliotecahasdeu, Chișinău - 580 de ani

Unul din cei mai în vogă avocați din Moldova – Roger Gladei

Profesia de avocat devine tot mai prestigioasă, iar nevoia moldovenilor de a-și face dreptate într-o cauză sau alta devine tot mai mare. A fi avocat în Moldova, o țară care geme de corupție, este și dificil și nobil.
Unul din cei mai în vogă avocați din Moldova – Roger Gladei a pășit pragul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” pentru a se întâlni cu utilizatorii și a-și împărtăși povestea de succes.
Roger Gladei și-a făcut studiile la Grenoble Graduate School of Business, care i-a acordat diplomă de distincție. Este unul dintre cei mai buni avocați specializat în dreptul comercial, finanțe și bănci. A fost formator la Institutul Național al Justiției, membru al Consiliului de experți pe lângă Comisia Națională a Pieței Financiare și membru al Grupului de lucru pentru îmbunătățirea guvernării corporative în băncile eurasiatice, sub egida OECD/ BERD.

Cel mai notoriu dosar pare a fi cel în care a apărat în judecată ursulețul Tedi, pe care ne-am obișnuit să-l vedem pe sticluțele de suc pentru copii. Cineva a înregistrat fraudulos acest brand pe numele său, astfel încât titularul mărcii internaționale a fost pus în fața opțiunii să plătească dijmă escrocului sau să plece din piață. Roger Gladei a mers în judecată și a readus ursulețul, iar cu el și sucurile, din legume și fructe, pe masa copiilor.  

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s