Biblioteca "Onisifor Ghibu", masă rotundă

Clubul Tinerilor Diplomaţi

 Problema emigranţilor este una actuală şi acută. În Sala Nuciferăa Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, pe data de 5 februarie a avul loc o masă rotundă cu tema: „Spaţiul Schengen – pericolul de a fi suspendat”, la care au participat membrii Clubului Tinerilor Diplomaţi.

Păstrarea spaţiului Schengen şi gestionarea crizei refugiaţilor impune securizarea graniţelor externe ale Uniunii Europene şi mai puţină diviziune între statele membre, au concluzionat europarlamentarii în urma unei dezbateri cu preşedinţia olandeză şi Comisia Europeană.
Una dintre problemele puse în discuţie ţine de afirmaţia făcută de către unii diplomaţi şi eurosceptici precum că: Spaţiul Schengen este o uşă deschisă pentru emigranţi şi criminali.
Participanţi la discuţie au fost de acord cu această afirmaţie, aducând exemplu atentatele criminale din Franţa.

Decizia de a suspenda libera circulaţie, cu scopul de a rezolva problema atacurilor teroriste, a fost receptată în mod diferit de către participanţii la discuţie. Unii afirmau că suspendarea Spaţiului Schengen va duce la slăbirea economiei ţărilor europene, deoarece ea se bazează în mare parte pe turism. Iar alţii susţineau că securitatea este mai importantă decât economia, respectiv decizia de limita fluxul emigranţilor este una sănătoasă.

Ca temă pentru acasă rămâne să analizăm situaţia şi să tragem concluziile. Iar tema care va fi discutată la următoare masă rotundă este: Posibilitatea începerii celui de-al doile război mondial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s