Biblioteca "Onisifor Ghibu", expoziţie de carte, Ziua Bibliografiei

Expoziţie originală: Biobliografia – cartea despre cărți!

Cu ocazia Zilei Bibliografiei, prioritate a Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, desfăşurată la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, a fost prezentată utilizatorilor noștri frumoasa expoziție de carte Biobliografia – Cartea despre cărți editate în cadrul Laboratorului de cercetări literare şi biobibliografie „Onisifor Ghibu”.
Cuvântul „Bibliografie” pentru prima dată a fost folosit în Grecia antică. El provine de la două cuvinte biblion « carte », graphein « a scrie », în traducerea literară – transcrierea cărții. Bibliografia  indică sursele din literatura de specialitate sau lista cărților cu titlurile ordonate alfabetic din care s-a inspirat articolul sau lucrarea respectivă.                                                

Pentru a cunoaște „cine“? „unde“? „când“? și „cât“? a scris despre un subiect anume este aproape imposibil pentru o persoana care nu cunoaște metodele și posibilitățile de căutare rapidă a unei cărți. În soluționarea acestei probleme intervine bibliografia.
Astfel, bibliografia devine intermediar între carte și cititor. Anume bibliografia, posedă informația necesară despre cărți și te ajută în regăsirea ei.                                                                                                                           

În decurs a 20 de ani BM „B.P. Hasdeu” desfășoară o activitate de cercetare în domeniul biobliografiei. În prezent sunt publicate în jur de 70 biobliografii ale diferitor personalităţi chişinăuiene.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s