Biblioteca "Onisifor Ghibu", expoziţie de carte, oră de informare, prezentare de carte, Trolleybook

Proiectul „Trolleybook – cartea cu antene!”, ediţia a 2-a

Pentru promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă a comunităţii chişinăuiene, confirmată de orientarea spre valorile literare şi organizarea eficientă a timpului liber în perioada estivală a fost deschisă pentru copii, tineri, şi adulţi cea de-a II-a ediţie a Proiectului Trolleybook program de lecturi estivale!
În pofida arşiţei de afară şi de această dată copiii nu au ezitat să ne viziteze Troleybook-ul – cartea cu antene, cu intenţia de a descoperi cu ce novizităţi a venit şi de această dată Filiala „Onisifor Ghibu”, care a avut rolul de gazdă pentru cei cointeresaţi de Carte bună.
Aşadar, de această dată colectivul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” a pregătit pentru ziua 5 iunie un program divers de activităţi pentru a reuşi să atragă atenţia vizitatorilor din parcul de distracţii Aventura Parc, sectorul Buiucani. Deoarece  pe 5 iunie este marcată Ziua Mondială a Mediului Înconjurător am pregătit mai multe activităţi culturale cu tematica – Influenţa umană asupra factorilor de risc pentru planeta Pământ.
Am promovat colecţia bibliotecii în cadrul expoziţiei tematice cu genericul: Cartea de vacanţă pentru mic şi mare! Am prezentat cărţi despre natura ce ne înconjoară, despre sezonul estival al verii. Diana Alexei, şef-oficiu a prezentat volumul: Raliul din pădure (Chişinău : Ed. Epigraf), celor veniţi la Trolleybook.
În cadrul orei de lectură copiii au aflat mai multe informaţii despre Acvila – pasărea de pe stema ţării Republicii Moldova,o pasăre care reprezintă curajul, ferocitatea, dârzenia şi frumuseţea sălbatică.
Bibliotecara Jana Petrov le-a explicat copiilor despre influenţa umană asupra factorilor de risc pentru planeta Pământ, organizând cu vizitatorii de la Trolleybook o discuţia-dezbatere:Vara – influenţe pozitive şi negative asupra sănătăţii omului, iar colega noastră Aurelia Galiţchi-Staci a conceput şi a  propus copiilor să participe la rezolvarea rebusului cu tema specifică programului nostru: „Dezleagă şi ghiceşte Planeta Pământ!”. Sub îndrumarea ei, copiii au găsit repede răspunsurile corecte, care au reieşit din ghicitorile despre natură selectate din timp. Andrian Petrov a fost cel mai activ utilizator şi primul vizitator al Trolleybook-ului care a participat la dezlegarea rebusului.
Pe parcursul zilei mai mulţi doritori au participat şi la un concurs de creaţie cu genericul „Pom cu fructe”, moderat de bibliotecarele Aurelia Galiţchi-Staci şi Diana Alexei. Copii au colorat şi înfrumuseţat cu diferite fructe, coroana unui pom fructifer, desenat pe o coală de hârtie.
Datorită conectării Trolleybook-ului la energia electrică toţi vizitatorii au avut posibilitatea de a viziona filmuleţul în desen animat „Stăpânul cărţilor”.

În cadrul activităţii ludice, cu genericul „Descoperim Planeta Pământ!”, doritorii aranjaţi într-un cerc au aruncat mingea de la unul la altul exprimându-şi părerea ce cunosc ei despre mediul ambiant.

Copiii au mai avut parte de multă distracţie şi satisfacţie participând la diferite concursuri şi jocuri puzzle, unde fiecare trebuia să-şi aleagă câte  o imagine pentru a o completa. Participanţii au manifestat multă iscusinţă şi interes, confecţionând imagini inedite ale eroilor din poveştile citite. Cu mare uimire copii au decupat imaginea Trolleybook-ului din hârtie.

Şi încă un moment memorabil, noi am găzduit vizitatori tocmai din S.U.A. – Michael cu sora Ema şi verişorii lor au venit la Chişinău pentru a vizita Trolleybook-ul, iar elevii de la Gimnaziul din satul Lingura, raionul Cantemir sosiţi într-o excursie la Chişinău au ţinut neapărat să viziteze biblioteca mobilă, participând la manifestările culturale pe care Biblioteca „Onisifor Ghibu” le-a pregătit.

Astfel, şi în acest an, pe parcursul perioadei de vară, Trolleybook-uloferă tuturor doritorilor accesul gratuit la servicii de lectură, informare şi recreere.
Vino, nu ezita! Merită să ştii mai multe, vei vedea lumea altfel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s