Biblioteca "Onisifor Ghibu", lansare de carte, Mihai Babele

Lansare de carte "Garda de Fier"

Motto „Garda de Fier practica un antisemitism economic,
dar nu rasial sau religios
Vineri, 24 aprilie 2015, în Sala Nuciferică  a Biblioteii „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea cărţii „Garda de Fier” de Mihai Babele.
Criticul şi istoric literar, directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” Vitalie Răileanu, a prezentat acest volum-document istoric şi a menţionat faptul – Garda de Fier te concentrează 24 de ore prin cuprinsul şi textul inedit, prin varietatea documentelor şi amănuntelor descrise, dar şi prin originalitatea pioneratului. L-a surprins curajul autorului de-a descrie adevărul, în aceste timpuri.

Părintele, Nicolae Ciobanu, a mulţumit autorului pentru invitaţie şi a accentuat că în această carte este descrisă lupta dintre Garda de Fier şi duşmanul necruţător, agresiv şi necinstit. Tinerii patrioţi şi-au sacrificat viaţa pentru religia creştină, pentru neamul românesc. De asemenea, a adus sincere mulţumiri domnului Mihai Babele din partea sa şi a Mitropolitului Moldovei.
Scriitorul Mihai Babele a mărturisit că specialiştii în domeniu, care au citit cartea, l-au avertizat că poate avea probleme mari cu o serie de cititori, cărora nu le place când se scrie adevărul despre ei. „Am scris despre ei ca să fie înţeles cu ce duşman necruţător a început lupta. Mă interesează adevărul despre Garda de Fier, despre tinerii patrioţi care şi-au sacrificat viaţa pentru triumful demnităţii naţionale. În această carte am amintit şi despre regele României, Carol al II-lea, care devenise o unealtă în mâinile camarilei […] care îl înconjurau. Am scris şi adevărul despre asasinarea lui Nicolae Iorga, cea mai grea crimă atribuită Gărzii de Fier”, a mai spus Mihai Babele.

Doctorul în istorie, Ion Negrei a vorbit despre istoria Gărzii de Fier, despre istoria Mişcării Legionare şi importanţa cunoaşterii istoriei neamului nostru. A felicitat autorul cu ocazia lansării cărţii şi a îndemnat publicul să citească acest volum. 
Doctorul în filologie, Zina Negrei, le-a propus studenţilor să lectureze această carte pentru că te impresionează chiar de la început si se citeşte foarte uşor.

La final scriitorul Mihai Babele a avut un dialog cu publicul prezent.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s