Biblioteca "Onisifor Ghibu", Ziua Mondială a Sănătăţii

Sănătatea – o convenţie între tine şi corpul tău!

7 aprilie 2015 este Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată cu genericul:
 „Siguranţa alimentelor”
         Astăzi, siguranţa produselor alimentare este unul dintre cei mai importanţi factori de risc pentru sănătate. Produsele alimentare nesigure, care conţin bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice provoacă mai mult de 200 de boli, de la diaree până la cancer. Conform estimărilor, anual la nivel global peste 2 milioane de oameni decedează din cauza bolilor diareice acute (BDA) provocate de produse alimentare şi apă nesigure, majoritatea fiind copii sub 18 ani.
         Bibliotecii „Onisifor Ghibu” îi pasă de sănătatea cititorilor şi a organizat, pentru Ziua Mondială a Sănătăţii, o expoziţie specială a  celor mai utile cărţi despre sănătate, cu scopul de a sensibiliza şi a informa publicul.
         Pentru realizarea expoziţiei a fost utilizat simbolul crucii roşii. Emblema unei cruci roşii pe fond alb a fost adoptată la Conferinţa Internaţională din 1863 ca semn distinctiv pentru societăţile voluntare care asistau soldaţii răniţi. La rândul sau, Conferinţa Diplomatică din 1864 aadoptat acest simbol în prima Convenţie de la Geneva, ca semn distinctiv pentru serviciile medicale militare. Ideea care a condus la adoptarea emblemei de cruce roşie a fost aceea de a conferi statut neutru celor care asistau răniţii şi, astfel, de a asigura protecţia acestora pe câmpul de lupta.



Vă dorim multă sănătate, scumpi cititori!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s