Anul promovării valorilor europene, Biblioteca "Onisifor Ghibu", prezentare de carte, Uniunea Europeană

Anul promovării valorilor europene

Republica Moldova are trecut, prezent și viitor european

Anume acesta este mesajul transmis cititorilor, prin intermediul studiului „Integrarea europeană: retrospectivă istorică” de Anton Moraru, prof. univ., doctor habilitat în științe istorice. În cele șapte compartimente ale lucrării autorul prezintă argumente istorice în care abordează subiectele: cum a apărut ideea integrării europene, dezvoltarea ideilor integrării europene în diferite perioade istorice, formarea Uniunii Europene și necesitatea obiectivă a integrării Republicii Moldova în UE.Promovarea  informațiilor despre Uniunea Europeană a fost scopul prezentării acestui studiu istoric unui grup de elevi  ai Colegiului Politehnic din Chișinău.
Iar  pentru a cunoaște mai bine valorile europene, au fost trecute în revistă mai multe volume de carte din vitrina expozițională cu genericul „Uniunea Europeană – unitate prin diversitate”.
De asemenea, a fost prezentat dosarul tematic „Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, care cuprinde opt fișe informaționale ce vin în ajutorul promovării perspectivelor / opțiunilor de dezvoltare europeană și de dezvoltare democratică a țării noastre. Dosarul a fost elaborat și editat de Platforma Societății Civile „Pentru Europa” cu suportul financiar al Guvernului Slovaciei prin intermediul „SlovakAid”. 

Acest dosar tematic a  fost distribuit în filialele BM „B. P. Hasdeu” și constituie un exelent suport informațional  în promovarea valorilor europene.
În finalul activității au fost prezentate unele site-uri  ce pot contribui la  o bună informare a societății civile din Republica Moldova despre Uniunea Europeană din diverse aspecte: istoric, drept, politică, cultură etc.

                                                     
                 
                                                                        

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s