Biblioteca "Onisifor Ghibu", Biblioteca Municipală "B. P. Hasdeu", Mihai Eminescu, recital de poezie

Participarea Bibliotecii „Onisifor Ghibu” la festivitatea „Citim Eminescu – Lectură continuă”

Mariana Harjevschi, Director General al
Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu” 

       Toată ţara „plopilor fără soţ” a sărbătorit la 15 ianuarie 2015 ce-a de-a 165-cea aniversare a poetului Mihai Eminescu – cel mai mare poet român şi unul dintre marii poeţi universali, opera sa fiind tradusă în zeci de limbi. Cu ocazia acestei sărbători, Biblioteca Municipală a organizat o festivitate deosebită: Citim Eminescu – Lectură continuă. Cunoscând opera şi prin ea – sufletul poetului tuturor românilor, înţelegem că mai mult decât laudele, mai mult decât florile, mai mult decât discursurile înflăcărate: „Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,/ Nu slăvindu-te pe tine… lustruindu-se pe el”, poetul şi-ar dori, şi astăzi probabil, să-i citim poeziile.   
Denis Chirtoacă
   Pornind de la acest adevăr, toate filialele Bibliotecii „B.P. Hasdeu” au participat la un recital de poezie care a început la ora 1000, chiar în  dimineaţa zilei de naştere a Luceafărului Poeziei noastre şi a continuat pe parcursul întregii zile. Pentru a oferi posibilitatea cât mai multor cetăţeni de a audia versuri din creaţia eminesciană, au fot plasate boxe şi în afara bibliotecii. Astfel, Chişinăul a fost plăcut surprins să audă versurile poetului îndrăgit, răsunând în plină stradă.
Paşcan Tatiana
 La recitalul de poezie a participat şi Biblioteca „Onisifor Ghibu”. Vladislav Palamarciuc,  un cititor fidel al bibliotecii, a dedicat o poezie marelui clasic. Bibliotecara Paşcan Tatiana a recitat poeziile „Odă (în metru antic)”, „Departe sunt de tine” ş.a. Şirul recitalului de versuri eminesciene a fost continuat de poetul şi actorul Denis Chirtoacă, care a recitat pe de rost poemele Epigonii, Glosă ş.a.

Vladislav Palamarciuc
    Suntem siguri că această zi a reînviat, în amintirea noastră, versurile celui care este mai mult decât un filozof, mai mult decât un patriot, el este romanticul Mihai Eminescu – Poetul Poporului Român.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s